Hipoalergiczna, monoproteinowa konserwa mięsna dla psów dorosłych wszystkich ras - 100% mięsa z indyka.
GRAIN FREE - zgodnie ze statystykami, liczba psów cierpiących na alergię na określony składnik karmy regularnie wzrasta. To właśnie zboża stanowią jedno z bardzo częstych źródeł reakcji alergicznych. Dlatego też receptury karm thePet+, dzięki swojemu składowi grain free, obniżają ryzyko potencjalnych reakcji alergicznych.
SOY FREE – soja jest dobrym źródłem białka, dlatego też jest często wykorzystywana w karmach jako zamiennik składnika mięsnego. Pies jest jednak w przeważającej mierze mięsożercą, dlatego też niezbędne jest dla niego białko pochodzenia zwierzęcego, a nie roślinnego jak w przypadku soi. Soja między innymi często bywa odpowiedzialna za reakcje alergiczne. Z tego powodu konserwy thePet+ nie zawierają soi ani jej pochodnych
Mięso z indyka – uważane za jedno z najsmaczniejszych i najbardziej wartościowych pod względem dietetycznym. Charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu, ale wysokim udziałem białek, substancji mineralnych oraz witamin. Podroby mają wysoką zawartość substancji mineralnych oraz witamin, a przy tym niską zawartość tłuszczu.
Skład surowcowy: 70% mieszanka: serca indycze, mięso z indyka, wątroba z indyka, szyje indycze, 29% bulion, 1% minerały.
Składniki analityczne: Białko surowe 10,4%, tłuszcz surowy 5,4%, popiół surowy 2,5%, włókno surowe 0,3%, wilgotność 78%.
Producent:
Dibaq a.s., Helvíkovice 90
CZ - 56401 Žamberk
Nr identyfikacyjny zakładu:
CZ 800335-01
Nr zatwierdzenia weterynaryjnego:
CCZ 14579
info@thepetplus.net