Hipoalergiczna, monoproteinowa konserwa mięsna dla psów dorosłych wszystkich ras - 100% jagnięcina.
GRAIN FREE - zgodnie ze statystykami, liczba psów cierpiących na alergię na określony składnik karmy regularnie wzrasta. To właśnie zboża stanowią jedno z bardzo częstych źródeł reakcji alergicznych. Dlatego też receptury karm thePet+, dzięki swojemu składowi grain free, obniżają ryzyko potencjalnych reakcji alergicznych.
SOY FREE – soja jest dobrym źródłem białka, dlatego też jest często wykorzystywana w karmach jako zamiennik składnika mięsnego. Pies jest jednak w przeważającej mierze mięsożercą, dlatego też niezbędne jest dla niego białko pochodzenia zwierzęcego, a nie roślinnego jak w przypadku soi. Soja między innymi często bywa odpowiedzialna za reakcje alergiczne. Z tego powodu konserwy thePet+ nie zawierają soi ani jej pochodnych
Mięso jagnięce – jest bardzo dietetyczne i łatwo przyswajalne oraz nie zawiera dużej ilości tłuszczu. Stanowi źródło istotnych aminokwasów, nienasyconych kwasów tłuszczowych (np. omega 3), witamin i substancji mineralnych. Dzięki swojemu składowi pozytywnie wpływa na metabolizm cholesterolu. Podroby mają wysoką zawartość substancji mineralnych oraz witamin, a przy tym niską zawartość tłuszczu.
Skład surowcowy: 70% mieszanka: serca jagnięce, mięso jagnięce, wątroba jagnięca, płuca jagnięce, flaki jagnięce, 29% bulion, 1% minerały.
Składniki analityczne: Białko surowe 10,6%, tłuszcz surowy 6,7%, popiół surowy 2%, włókno surowe 0,4%, wilgotność 75%.
Producent:
Dibaq a.s., Helvíkovice 90
CZ - 56401 Žamberk
Nr identyfikacyjny zakładu:
CZ 800335-01
Nr zatwierdzenia weterynaryjnego:
CCZ 14579
info@thepetplus.net